1/3

GYRE.FOOD

a place for circulating food culture

東京都渋⾕区の表参道並⽊通りに位置する、⾼級ブティックビル4階にあるGYRE.FOODの内装設計、ブランディング 及びデザインディレクションを⾏いました。

⾷の循環をテーマとした施設に対し、空間全体を⼟左官によって仕上げることで、コンセプトを体験として還元するこ とを試みています。グランメゾン、レストラン、カフェ、バー、ショップが同じ空間の中で連続する計画に対して、四⽅ に⼤きな窓を持った建築物を利⽤し、⾃然採光によって異なる環境を作り出しすと同時に、⽊々によって緩やかに分断しています。

GYREコンプレックスは、2007年にオランダの建築家MVRDVによってオープンされて以来、「世界の話題の問題を認識しながら生きる」という意味の「SHOP&THINK」の哲学を持っています。GYREという名は渦、または回転を意味し、その哲学を通して新しいエネルギーと人々を引き付けるユニークな商業施設になりました。

We designed, branded, and directed the interior of GYRE.FOOD on the 4th floor of a high-class boutique building located on Omotesando Namiwa-dori in Shibuya-ku, Tokyo.

For facilities with the theme of human circulation, we are trying to return the concept as an experience by finishing the entire space with plastering. For a plan where the Grand Maison, restaurants, cafes, bars, and shops are continuous in the same space, if you use a building with large windows on all fours and create a different environment by natural lighting. At the same time, it is gently divided by the sun.

Since its opening in 2007 by Dutch architect MVRDV, the GYRE complex has a "SHOP & THINK" philosophy that means "living while recognizing the problems of the world's topics." The name GYRE means vortex, or rotation, and through its philosophy it has become a unique commercial facility that attracts new energies and people.

Client: MC-UBS
Program: Restaurant, Bar, Shop, Event Space
Status: Completed
Location: Jingumae, Shibuya, Japan
Date: 2019
Area: 1,000 m²

Architect: Aterior Tsuyoshi Tane Architect
Local Architect: CUP inc.
Lighting: Izumi Okayasu Lighting Design
Landscape Design: Atelier Daishizen + SOLSO
Construction: D-Brain

Photo:Taichi Ano